Významné životní jubileum prof. Františky Krysové

Změna termínu - koncert se překládá na jaro 2006.

Dne 19. listopadu se dožívá 85 let prof. Františka Krysová, operní pěvkyně a dlouholetá hlasová pedagožka DAMU a Kühnova dětského sboru.



Vladimíra Brychová, středa 16. listopadu 2005
Magazín > Sborový život

Ilustrační foto - Kühnův dětský sbor.

Narodila se roku 1920 v Polešovicích na Moravě. Studovala klavír u prof. Passerové - Chlupové a prof. Vaška a na Státní konzervatoři v Praze zpěv u prof. Linhartové -Novákové a později na AMU u prof. Tomáškové. Současně vystudovala hudební vědu na Karlově Univerzitě, účastnila se kurzů italského mistra Granforteho. Již od studií koncertovala, mimo jiné se Symfonickým orchestrem hlavního města Prahy FOK či Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu. Vystupovala na mnoha prestižních pódiích doma i v zahraničí.

Od roku 1971 je hlasovou poradkyní Kühnova dětského sboru, ve kterém učila zpěvu stovky malých zpěváků, z nichž mnozí jsou dnes předními sólisty nejlepších českých operních scén.

Kühnův dětský sbor připravuje u příležitosti významného životního jubilea prof. Krysové koncert přístupný široké veřejnosti - pro momentální indispozici jubilantky se však z původního podzimního termínu přesouvá na jaro 2006.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)