Šestý festival hudebního romantismu

Ve Vlachově Březí se bude letos konat již šestý ročník Mezinárodního sborového festivalu hudebního romantismu.



-cs-, středa 14. září 2005
Magazín > Sborový život

Ve dnech 7. až 9. října se devět českých a tři zahraniční sbory (z Německa, Ruska a Slovenska) setkají na soutěžní přehlídce neprofesionálních pěveckých sborů, zaměřené na interpretaci sborové tvorby období romantismu. Jejich výkony budou hodnotit členové odborné poroty složené z předních sbormistrů, hudebních pedagogů a skladatelů.

Nejlépe oceněné pěvecké sbory pak během závěrečného koncertu, který se bude konat v neděli 9. října ve tři hodiny odpoledne ve Sportovní hale ZŠ Vlachovo Březí, obdrží Cenu profesora Václava Matouška (absolutní vítěz), Cenu za nejlepší provedení romantické sborové skladby a Cenu za pozoruhodné nastudování skladby soudobého skladatele na romantický námět.

Další festivalové koncerty se můžeme letos navštívit na zámku Kratochvíle u Netolic, v Modlitebně Církve bratrské v Husinci, v prachatickém Městském divadle a v kostelích ve Vimperku, Prachaticích a Vodňanech. Další informace o tomto významném festivalu neprofesionálního sborového umění přineseme opět na stránkách portálu České sbory.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)