Iuventus cantans v nové sezóně

Na konci prázdnin se Pardubický dětský sbor Iuventus cantans vrátil ze svého prázdninového soustředění u Baltského moře, které trávil v přímořském lázeňském městě Palanga v Litevské republice. Realizoval zde tři úspěšné koncerty v rekreačních táborech Pasake a Ragane a závěrečný koncert v chrámu Nanebevzetí Panny Marie přímo ve městě Palanga. Všechny koncerty byly zcela vyprodány a sbor zde sklízel velké úspěchy u hudebně vyspělého litevského publika.



Vlastislav Novák, čtvrtek 8. září 2005
Magazín > Sborový život

Pracovní část pobytu byla věnována přípravě nového repertoáru pro sezónu 2005/06 a zbývající část rekreační byla vyplněna pobytem na mořské pláži, která je proslulá pískem bílým jako dětská krupička, a výletem do harcovního města a přístavu Klaipeda. Zde si děti prohlédly přístav, mořské muzeum a delfinárium.

Začátek nové sezóny 2005/06 nastartuje sbor velice rychle náborovými koncerty pro gymnázium a základní školu v Pardubicích a již 22. září odjíždí na mezinárodní festival a soutěž do německého města Giessenu. V říjnu následuje nejprve společný koncert se 4TETEM Jiřího Korna (9. 10.) a pak další koncerty ke 45. výročí sboru s absolventy sboru, které vyvrcholí 20. ročníkem Mezinárodního festivalu dětských a mládežnických sborů ve dnech 4.– 6. listopadu.

Prosinec patří již tradičně adventním a vánočním koncertům a začíná adventním turné od 1. do 4. 12. do rakouského města Linz. V ČR to budou tradiční koncerty v kostelíčku Kočí (10. 12.), v Sukově síni DH (12. 12.), kde bude proveden křest v pořadí již pátého CD, tentokrát s krkonošskými koledami Čechoameričana Jeronýma Zajíčka. Skladatel své úpravy koled Pardubickému dětskému sboru věnoval a CD bude emitováno do USA.

Vánoce vyvrcholí 24. 12. na Štědrý den ve 23 hodin na Pernštýnském náměstí, kde bude uvedena tradičně „Česká mše vánoční - Hej, Mistře“ Jana Jakuba Ryby.

Na celý měsíc září vyhlašuje PDS Iuventus cantans konkurs do všech oddělení sboru od 1. tříd ZŠ až po maturanty. Zápis probíhá každé pondělí a čtvrtek od 15:30hod. v Komorním sále Domu hudby.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)