Vánoční koncert DPS Jiskřička

Štědrý večer máme, spolu usedáme k vánočnímu stolu, všichni pěkně spolu. Vánoce přišly letos o týden dříve, již 17. prosince. Alespoň v Uhříněvsi. Takový pocit měli možná ti, kteří navštívili vánoční koncert Dětského pěveckého sboru Jiskřička v uhříněveské sokolovně. Velký sál vyzdobený stromky, nasvícené jeviště, ze zákulisí útržky melodií – to všechno umocňovalo atmosféru očekávání před zahájením. V zákulisí bylo trochu znát trému, ale úderem 18 hodiny se vše zklidnilo a cinkání zvonečku oznámilo, že se začíná.



Eva Škrdlová, úterý 10. února 2004
Magazín > Sborový život

NULL

Úvod patřil neočekávané, ale velmi milé návštěvě starosty MČ Praha 22 Milana Collera, který přišel sice na malou chvíli, ale s velkým darem. Jako poděkování za úspěšnou reprezentaci v mezinárodní soutěži přinesl šek na částku 20 000 korun, který společně se svým zástupcem Martinem Langmajerem osobně věnovali Jiskřičce.

Koncert zahájil přípravný sbor. Jsme zvyklí vídat děvčata v bílých blůzkám a vínových sukních, chlapce v bílých košilích s motýlkem. Letos nastala změna. Děti nejen že zpívaly, také trochu tancovaly, přednášely verše a hrály divadlo, to vše v prvním provedení „Zimní pohádky“. Pásmo písní a mluveného slova autora hudby Josefa Boháče a autorky veršů Lenky Mochnáčové mělo obrovský úspěch. Potlesk zněl nejen na závěr, ale i během provedení. Myslím, že oba autoři, kteří se představení zúčastnili a byli pozváni na jeviště, byli s provedením a výkony dětí spokojeni.

Koncertní sbor se představil devíti vánočními skladbami různých autorů. Na závěr zazněl americký spirituál Good News za doprovodu kytary. Po krátké přestávce je vystřídal Komorní sbor O.J., který se představil sedmi vánočními písněmi a spirituály.

Na závěr večera zazněly sklady Artura L. Webera z muzikálu Jesus Christ Superstar v provedení Koncertního sboru a Komorního sboru O.J. Jak jinak zakončit vánoční koncert než písní Narodil se Kristus Pán. Že zpíval celý sál není potřeba ani zdůrazňovat. Přesto to nebyla skladba poslední. Mohutný a dlouhotrvající potlesk si vyžádal na Jiskřičce jeden přídavek. Na závěr zněla velkým sálem sokolovny píseň Rolničky, rolničky.

Poděkování za krásný večer náleží všem účinkujícím, ale také jejich rodičům, kteří je podporují v tomto ušlechtilém zájmu. Sbormistryni Daně Škardové za její vynikající práci s dětmi, manželům Kováříkovým za organizační práce, ředitelce Základní školy Bří Jandusů Mgr. Evě Novákové za kvalitní zázemí a dále všem sponzorům, kteří svými příspěvky pomáhají dětem z Jiskřičky.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)