Příprava na Foerstrovy Osenice 2005

Probíhají pochopitelně už od ukončení předcházejícího ročníku, především však bylo nutné uzavřít ekonomickou stránku celého projektu. Že toto jednodenní setkání pěveckých sborů není jednoduchou záležitostí, to jistě pochopil každý, ale málokdo má představu o objemu finančních prostředků, které byly vynaloženy.



František Zumr, pondělí 28. února 2005
Magazín > Sborový život

Foerstrovy Osenice

Foerstrovy Osenice

Není žádným tajemstvím, že na konkrétní platby bylo vydáno necelých 150 000 Kč. Nejvíce bylo vydáno na dopravu sborů a cestné organizátorů. Přes 65 000 Kč, což je 43% celkových výdajů. Druhou největší položkou jsou výdaje za stravné, asi 26% výdajů, propagace necelých 12 000 Kč, což je jen 8%. Všichni účinkující – amatéři účinkovali bez nároku na honorář, profesionálním umělcům bylo vyplaceno nepatrných 5 000 Kč, což jsou pouhá 3% celkových výdajů. Tato částka nepokryla ani jejich cestov-ní výlohy. Dále bylo třeba zaplatit nájem nezbytných zařízení, materiál a služby, 16 700 Kč, asi 11%.

Kdo se podílel na financování tohoto projektu? Z dotace Ministerstva kultury ČR bylo na dopravu a propagaci využito a řádně vyúčtováno 50 000 Kč, tj. 36.4%. Největším donátorem byla Obec Dětenice, která na festival věnovala více než 57 000 Kč, tj. 41.7%. Mimo tuto konkrétní částku věnovala i obrovské množství práce a úsilí do zdárného průběhu celého festivalu. Nejsou zde zahrnuty ani prostředky na pohoštění v Osenicích, ani prostředky na zajištění koncertů a přijetí sborů v Dolním Bousově, ve Starých Hradech, v Rožďalovicích a Veliši. Hrubým odhadem bylo vynaloženo i zde na 50 000 Kč. Dalšími sponzory byly PMS (PSPU, PPSS a PST). Vynaložených 20 000 Kč představuje 14.5 % celkových nákladů. Téměř 10 000 Kč věnovaly Oblastní výbory UČPS Prahy a Středočeského kraje a Východočeského kraje jako příspěvek na dopravu svých sborů, což je více než 7%.

Jen za přispění všech bylo možné toto krásné setkání na počest Foerstrova rodu uskutečnit.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)