Europa Cantat – Nabídky pro sbory a zpěváky (2/6)

Europa Cantat Singing Days in Gent (Belgie) 10.–18. 7. 2005

Dětské sbory, mužské sbory, sbory mladých a jiné sbory, smíšené i stejnohlasé, pěvecké skupiny a jednotliví zpěváci se mohou zúčastnit některého z mezinárodních pěveckých týdnů v létě 2005.



Europa Cantat, pátek 18. února 2005
Magazín > Zahraničí

Pro smíšené sbory, stejnohlasé sbory mladých, vokální skupiny a jednotlivé zpěváky. Město Gent je živé místo s mnoha možnostmi jak prožít nezapomenutelné léto: kultura, volný čas, sport, vše je z místa ubytování dostupné pěšky.

Ateliér 1.a – Igor Stravinskij, Symfonie žalmů (1948)

Pro smíšený sbor a orchestr.

vedoucí ateliéru: Johan Duijck (Velká Británie)

Stravinského Symfonie Žalmů stojí vysoko na seznamu přání většiny sborových zpěváků, ale neprofesionální soubory ji uvádějí jen zřídka, neboť vyžaduje orchestr a velký sbor. V létě 2005 se nabízí možnost tento mistrovský kus sborové tvorby připravit a uvést v rámci Pěveckých dnů pořádaných v Gentu. Toto představuje kombinaci intenzivní hudební práce v mezinárodní atmosféře pod zkušeným vedením a volného času v živém městě Gentu.

Ateliér 1.b – Zpěv v malém ansámblu – spolu se Singer Pur (Německo)

Tento workshop je zaměřen na vokální skupiny s různým obsazením (ženy, muži, smíšené). Členové světově proslulého německého ansámblu Singer Pur nabídnou intenzivní vedení a radu. Skupiny budou pracovat na vlastním repertoáru i na novém kusu. Cílem workshopu je detailní propracování, zahrnující intonaci, zvuk i pěveckou techniku. Ansámbly se mohou tohoto workshopu zúčastnit v kombinaci s ateliérem 1a – Stravinskij. Zkouškové plány budou připraveny tak, aby bylo možné navštěvovat oba ateliéry.

Ateliér 2 – Kurt Bikkembergs, Barcode Zukunft

Kantáta pro dětský nebo dívčí sbor a instrumentální ansámbl s choreografií / věk 12–18 let, stejné hlasy

vedení: Sylvére van Lieshout (Nizozemí)

„Moje budoucnost se mi zdá být mysteriózní jako linie čárového kódu. Chci být spokojený se svým životem, svojí rodinou a svojí kariérou. Jak to bude vypadat? Mám šanci? Nevím, co chci, ale vím, co nechci.“ Text kantáty Barcode Zukunft pochází od Simone Trieder. Text se opírá o odpovědi mladých zpěváků v dotazníku na jejich pocity o jejich životě a jejich budoucnosti. Současný vlámský skladatel Kurt Bikkembergs kantátu zkomponoval ve spolupráci s mladými zpěváky. Živý a intenzivní výsledek je tak úzce spojen se světem pocitů mladých lidí dneška. Scénické požadavky této skladby jsou logickým aspektem tohoto světa.

Otevřené zpívání:

!Ola Alo!, aranžované lidové písně Evropské unie pod vedením Marijke van Klaveren (Nizozemí)

Tato radostná sbírka evropských lidových písní byla sestavena pro Evropský hudební festival mladých 2004 v Neerpeltu (Belgie). Je ideální pro Otevřené zpívání při mezinárodním pěveckém týdnu. 25 vlámských skladatelů upravilo nejznámější lidové písně starých i nových zemí Evropské unie. Všechny písně jsou aranžovány ve dvou verzích, jedna pro stejnohlasý a druhé pro smíšený sbor. Mnoho příležitostí pro účastníky všech věkových skupin při Pěveckých dnech v Gentu.

Organizace/Informace/Přihlášky:

KoorStem Vlaamse Federatie van Jonge Koren

Rijsenbergstraat 150 B-9000 Gent, Belgium

Tel.: +32 9 223 61 61 +32 9 220 24 84

Fax: +32 9 222024 85

Email: vfjk@skynet.be, monique.lesenne@pandora.be


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)