Gloria Brunensis slaví úspěch na mezinárodní soutěži. Do Brna přiváží Zlatou lyru

Brněnský ženský sbor Gloria Brunensis pravidelně reprezentuje své město i celou Českou republiku na mezinárodních soutěžích. Z polské Varsovia Cantat přivezl nejen zlatý diplom v kategorii Ženské a mužské sbory, ale také grand prix – Zlatou lyru pro nejlepší sbor soutěže.



Kamila Vlčková, neděle 26. listopadu 2023
Magazín > Sborový život

Gloria Brunensis oslavuje výhru

archiv sboru / archiv sboru

Na 16. ročník mezinárodního soutěžního festivalu do Varšavy přijelo 18 sborů z Polska, Česka, Estonska a Litvy. V 5 kategoriích tu soutěžily smíšené sbory, sbory ženské a mužské, mládežnické i dětské sbory a komorní tělesa.

Jejich výkony hodnotila porota ve složení prof. Paweł Łukaszewski, Carmen Moreno, Bernhard Gfrerer, Damijan Mocnik a Marcin Cmiel. Ženy z Gloria Brunensis si pod vedením sbormistryně Natalie Chirilenco vyzpívaly 94,8 bodů. Staly se tak vítězem své kategorie, ale hlavně nejlepším sborem celého festivalu. Tento titul sbor získal poprvé a právem ho tak považuje za jeden z největších úspěchů svého téměř desetiletého působení.

Kromě soutěžního vystoupení v koncertním sále Hudební univerzity Fryderyka Chopina si sbory zazpívaly také v kostele sv. Kříže, ve kterém je uloženo srdce Fryderyka Chopina.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)