Přes 600 členů amatérských sborů z Brna společně oslavilo Rok sborů

Ve středu 21. června proběhla na brněnském Zelném trhu v rámci Evropského dne hudby velká oslava sborového zpěvu. Šestisethlavé hudební těleso složené ze 33 amatérských brněnských sborů zazpívalo společně s folklorním souborem Hradišťan & Jiří Pavlica.



Jana Padrnosová, pátek 23. června 2023
Magazín > Sborový život

Koncert Rok sborů

Zbyněk Maděryč / Rok sborů

Happening byl vyvrcholením dlouhodobého projektu Kanceláře Brno – město hudby UNESCO, který si klade za cíl představovat amatérská hudební tělesa, zaměřeného v letošním roce na sborové zpívání s názvem Rok sborů.

Na akci se od 16. hodin představila řada brněnských sborů samostatně. Celá akce vyvrcholila společným zpěvem lidové písně “Ej, lásko, lásko” a skladby “Amor” pod taktovkou sbormistra Petra Kolaře. Skladbu “Amor” pro tuto příležitost speciálně zkomponoval brněnský skladatel Miloš Štědroň.

Pozvání na akci přijal i legendární folklórní soubor Hradišťan & Jiří Pavlica, který pro nepřízeň počasí nestihl vystoupit samostatně. Organizátoři se dohodli, že Hradišťan pozvou také příští rok na pokračování projektu představování amatérských hudebních těles. Ten následující se totiž bude věnovat folklorním souborům.

Poděkování patří všem, kteří se na happeningu a projektu Rok sborů podíleli. Velké díky patří zejména účinkujícím sborům, organizátorům a partnerům.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)