Nový festival Unie českých pěveckých sborů

Musica Coniuncta Pragensis

První – přípravný ročník festivalu Musica Coniuncta Pragensis proběhl loni téměř nenápadně, i když některé jeho jednotlivé pořady se setkaly s velkým úspěchem. Pro letošní cyklus koncertů celoročního hudebního festivalu Musica Coniuncta Pragensis se však počítá s větším počtem pořadů, větším počtem účinkujících i s větším počtem diváků a posluchačů.



-cs-, středa 7. ledna 2004
Magazín > Sborový život

Unie českých pěveckých sborů

UČPS

Letošní ročník s podtitulem „Pocta tvůrcům“ bude probíhat na území Prahy a Středočeského kraje za účasti pražských, mimopražských a příležitostně i zahraničních neprofesionálních hudebních souborů (pěveckých sborů, případně komorních orchestrů). Vzhledem k tomu, že rok 2004 je rokem české hudby, bude dramaturgie festivalu zaměřena na hudbu českých autorů od raného baroka až po současnost. Koncerty budou zvláště věnovány tvorbě jubilujících autorů. Předpokládá se i premiérové provádění děl našich současných autorů. Kromě hudby české při koncertech přirozeně zazní i hudba světová, skladby našich autorů tak budou v rámci jednoho večera konfrontovány s díly evropské hudební kultury stejné umělecké epochy.

O jednotlivých koncertech pořádaných v rámci tohoto festivalu budou posluchači včas informováni nejen na stránkách internetového serveru UCPS.cz


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)