Foerstrovy Osenice 2005

I v letošním roce vyhlašujeme přípravy na regionální festival Foerstrovy Osenice 2005, jehož organizátory jsou oblastní výbory 100 a 500 Unie českých pěveckých sborů. Letošní již 5. jubilejní ročník nesoutěžní přehlídky pěveckých sborů, spíše setkání sborů dospělých se koná v kraji, kde rod Foerstrů dříve působil – v Osenicích, Dětenicích, Dolním Bousově, Starých Hradech, Rožďalovicích a Jičíně.



František Zumr, pondělí 10. ledna 2005
Magazín > Sborový život

Foerstrovy Osenice

Foerstrovy Osenice

V uvedených místech se patrně přehlídka uskuteční v amfiteátru před školou J. B. Foerstra a Památníkem Foerstrova rodu v Osenicích, dále v kostelích, v sokolovnách, koncertních síních a na nádvoří zámku v sobotu dne 4. června 2005.

Každý sbor se představí s programem v celkové délce 15 minut dopoledne a odpoledne v Osenicích, v podvečer v koncertních prostorách ostatních míst podruhé.

Spolupořadatelem festivalu je obec Dětenice a přispívá též Ministerstvo kultury ČR. I v letošním jubilejním roce Foerstrových Osenic počítáme s účastí sborů ze Slovinské republiky, příp. dalších zahraničních sborů.

Dopravu do Osenic a dalších koncertních míst si zajišťují sbory samostatně, stravování (oběd a večeře) je pro sbory bezplatné. Příspěvek na dopravu bude možný jen sborům, které jsou řádnými členy Unie českých pěveckých sborů v uvedených oblastech.

Předběžnou přihlášku na festival (k nalezení v sekci Pro členy našeho serveru) zašlete do 15. února 2005 na adresu hlavního organizátora festivalu, místopředsedy Unie českých pěveckých sborů, p. Františka Zumra, Jihlavská 609, 140 00 Praha 4-Michle. Telefonické spojení na číslech: 261 262 517 (se záznamníkem), mobil: 728 840 148 nebo 607 561 308. Přihlášky možno zasílat i na e-mailovou adresu praha@ucps.cz.

Těšíme se na setkání na letošním festivalu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)