Přijďte na Vánoční koncert pěveckého sboru ROSEX

Liberecký vokální soubor ROSEX, doprovázený orchestrem mladých hudebníků pod taktovkou Dalibora Tuže zve i letos všechny příznivce sborového zpěvu a hudby na tradiční vánoční koncert.



redakce / TZ, neděle 9. prosince 2018
Magazín > Zprávičky

Pěvecká sbor ROSEX

ROSEX / archiv sboru

Na programu koncertu je opět krásná slavnostní mše „Missa Brevis“ autora Jiřího Pavlici, známého hudebního skladatele a vedoucího souboru Hradišťan. Sólové party si zazpívají pěvci Divadla F. X. Šaldy. Posluchači se mohou opět těšit na skvělou operní sólistku Věru Poláchovou. Poprvé se k ní letos připojí vynikající liberecký barytonista Jiří Černý. Sborový zpěv posílí členové dalších libereckých sborů. "Letos se opět vracíme k dílu Jiřího Pavlici. Jeho mše představuje stálici v repertoáru sboru a stává se klasickým dílem v oblasti sváteční vánoční muziky. Jsem proto velmi ráda, že ji můžeme publiku opět zazpívat a zahrát. Je to skladba pro sólisty, sbor a orchestr. Prolínají se do ní lidové tradice, v hudbě se střídají vážné momenty, které vedou k rozjímání, zamyšlení, a živé, až hravé melodie, působící vesele, optimisticky. Prostřednictvím této mše vnímáme velmi silně poselství naděje a zrození nového života, tedy symboly, ke kterým se vždy v tento čas vracíme…“ sděluje sbormistryně Alena Sobotková. Na koncertě dále zazní známé i méně známé vánoční skladby a koledy, které přispějí k navození příjemné adventní atmosféry.

Vánoční koncert sboru ROSEX se uskuteční v neděli 16. prosince 2018 od 17.00 v kostele Sv. Antonína Paduánského v Liberci - Ruprechticích. Vstupenky jsou k dispozici u členů sboru nebo přímo na místě před začátkem koncertu.

Akce je podpořena Fondem kultury a cestovního ruchu Statutárního města Liberec.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)