24. ROČNÍK FESTIVALU DNY BOHUSLAVA MARTINŮ

Srdečně Vás zveme na 24. ročník festivalu Dny Bohuslava Martinů. Od 18. listopadu do 19. prosince nabízí festival jedenáct koncertů, na kterých vystoupí výrazné postavy české a zahraniční hudební scény. Zahájení akce s Otvíráním studánek proběhne 4. prosince v 19:30 v sále Martinů v Lichtenštenském paláci v Praze. Vystoupí Kühnův dětský sbor, Jiří Chvála a Petr Louženský (sbormistři), členové Wihanova kvarteta a další.



Vojtěch Jouza, sobota 1. prosince 2018
Magazín > Zprávičky

Dny Bohuslava Martinů

Dny Bohuslava Martinů / archiv festivalu

Na dalších koncertech festivalu zahrají například klarinetista Philippe Berrod, violoncellista Petr Nouzovský s Plzeňskou filharmonií, klavírista Ivo Kahánek, dirigent Petr Vronský se Severočeskou filharmonií Teplice, klarinetistka Anna Paulová, Guarneri trio nebo Wihanovo kvarteto. K oslavám hudby Martinů se v rámci svých abonentních koncertů připojí také Česká filharmonie a Český spolek pro komorní hudbu.

„Osobnost skladatelské veličiny Bohuslava Martinů je vnímána v celém světe. V tomto duchu je koncipována i dramaturgie festivalu, který představuje dílo českého autora v konfrontaci s jeho evropskými a zámořskými vrstevníky a nástupci. Nejde tedy o festival monotématický, ale o prezentaci světové hudby s výrazným českým zastoupením,“ uvedl ředitel Nadace Bohuslava Martinů prof. Jiří Hlaváč.

Další informace a program festivalu naleznete na: https://www.martinu.cz/cz/


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)