V Praze se započal Slet historických zpěváckých spolků

V rámci oslav 100 let výročí české státnosti svolala Unie českých pěveckých sborů slet historických zpěváckých spolků. Sejdou se na něm především pěvecká tělesa, jejichž historie sahá do doby před vznikem našeho samostatného státu. Slet se uskuteční v Praze dne 6. a 7. října 2018.



redakce, sobota 6. října 2018
Magazín > Sborový život

Slet se započal!

Slet / archiv UČPS

Unie českých pěveckých sborů připravila ve spolupráci se svými členskými sbory řadu akcí na oslavu české státnosti. Jedním z vrcholů oslav bude říjnový slet historických zpěváckých spolků v hlavním městě. Tradiční české spolky sehrály významnou úlohu při kulturní emancipaci našeho národa a Unie českých pěveckých sborů si cení hodnot, které v tomto směru reprezentovaly a stále reprezentují.

Sletu se zúčastní více než 400 zpěváků z 15 zpěváckých spolků z celé České republiky, z nichž mnohé stály u zrodu samostatného českého státu, jakož i u dalších významných historických okamžiků, jako bylo např. položení základních kamenů pražského Národního divadla.

Na programu jsou tři koncerty v historickém Velkém sále Pražského Hlaholu, setkání na piazzettě Národního divadla (náměstí Václava Havla) a slavnostní průvod.

10:30 hudební matiné (Velký sál pražského Hlaholu)

12:15 setkání na piazzettě Národního divadla (náměstí Václava Havla)

13:00 slavnostní průvod (z náměstí Václava Havla na Slovanský ostrov)

16:30 odpolední koncert (Velký sál pražského Hlaholu)


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)