Hudební Rendez-vous Valtice nabídne sborové koncerty

Hudební Rendez-vous Valtice letos proběhne 8.–14. 7. Těšit se můžete třeba na Collegium Marianum nebo Societas Incognitorium.



redakce / TZ, úterý 3. července 2018
Magazín > Zprávičky

Mezinárodní letní škola staré hudby ve Valticích

MLŠSH / Archiv MLŠSH

Tradiční a populární součástí letos jubilující Mezinárodní letní školy staré hudby ve Valticích je cyklus koncertů, který pod názvem Hudební Rendez-vous láká širokou veřejnost na krásnou hudbu do atraktivních prostor Zámku Valtice či valtického farního kostela. Pod hávem 30. výročí letních setkávání zahájí letošní koncertní řadu přední český soubor Collegium Marianum, jež se v zámecké Zimní jízdárně představí s programem slavné kapely hraběte Morzina a hudbou barokní Prahy. Soubor Societas Incognitorium vzdá hold zakladateli MLŠSH Valtice Miroslavu Venhodovi v programu Hudba moravských kůrů 16. a 17. století. Hudební Rendez-vous ve svém programu také nabízí lektorské koncerty a přehlídky účastníků hudebních, pěveckých, tanečních i hereckých tříd letní školy.

Valtická barokní noc je dlouho očekávanou a vždy hojně navštívenou akcí s pestrým programem, který své návštěvníky zavede do jednotlivých křídel zámku a prostory pak rozezní a roztančí adekvátní hudbou a stylovým tancem. Všechny účastníky Valtické barokní noci sdruží zahajovací koncert v jízdárně zámku v podání slovenského souboru Solemente Naturali, zámeckou kaplí se bude linout gregoriánský chorál v podání souboru Schola Gregoriana Pragensis, dav na nádvoří zámku rozvášní divadelní uskupení Geisslers Hofcomoedianten a nově renovovanému zámeckému divadlu bude kralovat taneční soubor Chorea Historica. Barokní tančírna je doslovným roztančením hostů, kteří se vloží do rukou renomované lektorky a choreografky historického tance Kateřiny Doležalové. Diváci nezmeškají jedinou porci zážitku, po všech kulturních stanovištích je provedou postavy commedia dell´ arte. Slavnost každoročně zakončuje hodování s koštem vín místní produkce na zámeckém nádvoří a tečku za večerem udělá stylový barokní ohňostroj s hudebním doprovodem šitým noční rozzářené obloze na míru.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)