Tradiční „Májový koncert“ Smíšeného komorního sboru Ateneo

Kdo pochází nebo má alespoň něco společného s městem Olomouc, určitě nezapomněl navštívit Májový koncert Smíšeného pěveckého sboru Ateneo, který se uskutečnil 2.5.2018. Zazněly jak tóny klasických skladeb, tak i úpravy současných populárních písní, z nichž mnohé nabádaly až k tanci!



MgA. Nikol Kratochvílová, úterý 15. května 2018
Magazín > Sborový život

Smíšený komorní sbor Ateneo

Ateneo / archiv sboru

Sbor byl založen roku 2001 a je složený ze studentů téměř všech fakult Univerzity Palackého v Olomouci. Pod vedením doc. PaedDr. Pavla Režného PhD. nacvičují členové sborů písně nejrůznějších žánrů od populárních až po gospely nebo blues.

Teplé počasí, které nás v posledních dnech provází, nabádalo k tomu, aby se koncert uskutečnil pod širým nebem, což měli organizátoři akce také v plánu. Vše jim ale nakonec překazila předpověď, varující před prudkými přívaly deště, takže se koncert nakonec uskutečnil ve vnitřních prostorách historické budovy Konviktu. Celou akci zahájili a moderovali dva členové sboru Eva Urbanovská a Jan Müller. Moderátorská dvojice působila sebejistě a velmi přirozeně. Mnohokrát se stalo, že dokázali svými vtipnými promluvami rozesmát celé hlediště.

Pro Májový koncert byl tentokrát zvolen repertoár složený převážně z písní populárních. Ať už to byl Lion sleeps tonight, Hallelujah, Any dream will do nebo i píseň známé autorské dvojice Voskovce a Wericha Ezop a brabenec, všechny dokázaly vytvořit úsměv na tváři nejednoho posluchače a mnohé z nich nabádaly až k tanci. Zpěv byl doplněný o doprovod kapely složené z bicí složky, kytary, baskytary a klavíru. Bylo vidět, že členové sboru na sebe slyší a jsou zvyklí pracovat jako celek. Výborně avšak byly zvládnuty i sólové výstupy, z nichž jmenujme alespoň tři. Jana Rusková dokázala s přehledem interpretovat píseň známé zpěvačky Adele, Hello, Daniel Zezula se představil v písni Lemond tree a zajímavou barvu hlasu a hlavně pohodový výstup v písni Baba Yetu předvedl Marek Pšenčík.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)