Společný koncert ke stému výročí založení Československé republiky

Dne 19. dubna 2018 se u příležitosti blížícího se stého výročí založení samostatného československého státu uskutečnil v prostorách křižovnického kostela Karlskirche společný česko-slovenský koncert. Přítomna byla řada významných hostů z politické, diplomatické, hospodářské a krajanské komunity.



redakce, sobota 5. května 2018
Magazín > Zprávičky

Boni Pueri

Boni Pueri / archiv sboru

Po úvodních projevech velvyslankyně ČR v Rakousku Ivany Červenkové a velvyslance SR v Rakousku Petera Mišíka vystoupil slovenský dívčí pěvecký sbor Cambiar La Música a Český chlapecký sbor Boni pueri. Následně zazpívaly oba sbory společně. Hosté měli možnost vychutnat si české, slovenské i rakouské skladby od Mozartovy Malé noční hudby přes Smetanovu Vltavu až po Suchoňovu Aká si mi krásna. Koncert zakončily česká a slovenská hymna v podání každého ze sborů.

Pro hosty uzavřeného koncertu ke 100. výročí vyhlášení Československé republiky připravili Boni pueri díla českých klasiků a české lidové písně. Koncert, který řídil Pavel Horák a na klavír doprovázel Robert Fuchs, se konal ve spolupráci se slovenským velvyslanectvím, každou republiku reprezentoval jeden sbor, slovenské velvyslanectví dívčí sbor Cambiar La Música. Koncert zakončily státní hymny obou zemí, naši, českou, která je považována za jednu z nejkrásnějších, zpívali s velkou hrdostí zpěváci Boni pueri. Našim chlapcům i řediteli Boni pueri Pavlu Horákovi po koncertě poděkovala nejen paní velvyslankyně, ale i celý diplomatický sbor obou zemí. Společné foto na závěr a nové společné kulturní plány v hlavě. S takovou devizou jsme se loučili.

„Jsme pyšní na to, že jsme mohli reprezentovat Českou republiku na této významné akci našeho velvyslanectví. Děkujeme všem za milé přijetí i za úžasnou atmosféru, kterou nám na koncertě vytvořili. Vystoupit v Karlskirche pro nás bylo nesmírnou ctí,“ dodal ředitel Boni pueri.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)