Hudba je pro každého: reprezentovali jsme naši vlast

Dívčí pěvecký sbor SPgŠ Kroměříž v Budapešti

Dívčí pěvecký sbor SPgŠ Kroměříž reprezentoval Českou republiku na koncertu zemí Visegrádské 4 v Budapešti – „Hudba je pro kažého“, který v rámci Budapešťského jarního festivalu pořádala Maďarská unie sborů, orchestrů a folklorních souborů.



Aneta Zouharová, pátek 4. května 2018
Magazín > Zprávičky

Dívčí pěvecký sbor SPgŠ Kroměříž v Budapešti

archiv sboru / archiv sboru

S Dívčím pěveckým sborem SPgŠ Kroměříž jsme se v pátek 13. dubna vydali na cestu do Maďarska. Byli jsme pozváni do krásné Budapešti u příležitosti koncertu sborů ze zemí Visegrádské 4 v rámci tradičního Budapešťského jarního festivalu.

Koncert se konal v krásném sále Vigadó, ze kterého jsme byli doslova unešeni. Po akustické zkoušce našeho repertoáru, který tvořila česká a moravská hudba, jsme poznávali město. Prošli jsme se po nábřeží Dunaje kolem Parlamentu, na druhém břehu, navštívili Rybářskou baštu, hrad a Citadelu se Sousoším svobody, odkud lze vidět celou Budapešť. Prohlídku v centru zakončilo Náměstí Hrdinů a bazilika sv. Štěpána.

Slavnostní koncert začal v 19 hodin. V programu jsme byli zařazeni po polském sboru Veraicon, po našem vystoupení kontrast doplnil mužský sbor slovenských učitelů (SZSU) a maďarský smíšený sbor Vox Caelestis. Velký koncertní sál zajistil skvělou akustiku i příjemnou atmosféru jak nám na pódiu, tak i posluchačům v hledišti. Byl to krásný zážitek a další cenná zkušenost.

Všichni jsme si koncert, ale i celý zájezd užili. Poděkování patří zejména vedení sboru, ale i našemu řidiči Davidu Petříkovi ze společnosti Magic Bus, který nás nejen bezpečně přepravil, ale také ukázal krásy maďarské metropole.

Teď už se můžeme plně připravovat na soutěž Florilege Vocal de Tours ve Francii, kam se vydáme na konci května.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)