Sbormistr Karel Virgler převzal Medaili Ministerstva školství

Sbormistr dětského pěveckého sboru Rolnička Praha, který letos slaví 40 let svého působení, byl na Den učitelů 28. března 2018 vyznamenán Medailí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 1. stupně za dlouhodobou vynikající pedagogickou činnost. Jedná se o nejvyšší ocenění působení v oblasti školství.



Redakce, středa 4. dubna 2018
Magazín > Zprávičky

Karel Virgler převzal medaili MŠMT od ministra školství v demisi Roberta Plagy

MŠMT / MŠMT

Karel Virgler vystudoval Pedagogickou fakultu v Plzni, kde jej ovlivnili skladatelé Zdeněk Lukáš a Jan Málek. Od svého příchodu do Prahy v roce 1978 se věnuje dětskému sboru Rolnička, který založil a dovedl k současné vysoké umělecké úrovni.

Pro jeho přípravná oddělení vytvořil vlastní systém výuky hudební teorie. Se svým sborem získal řadu ocenění v mezinárodních soutěžích. V roce 2000 vedl pražskou část Sboru mládeže z 9 kulturních měst Evropy roku 2000 Voices of Europe na Islandu, vytoupil se sborem na festivalu Pražské jaro. V Praze založil Festival dětských sborů z cizojazyčných škol a přehlídku dětských sborů Rolničkové svátky písní. Pro školní třídy z 1. stupně ZŠ připravil a vede hudebně vzdělávací pořady "Hudební dílny pro školy", které navštěvuje každoročně téměř 20 000 dětí z Prahy a blízkého okolí.

Za úctyhodných 40 let existence souboru Rolnička vychoval generace zpěváků, z nichž mnozí v hudební činnosti nadále úspěšně pokračují.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)