Pěvecké sdružení pražských učitelek srdečně zve na adventní koncerty

Venku sněží! Tak nazvalo Pěvecké sdružení pražských učitelek sérii svých adventních koncertů v letošním roce. Uskuteční se v pátek 8.12. v sále Na Marjánce na Praze 6 od 19:00, v pondělí 11.12. v Modlitebně Vinohradská 68 na Jiřího z Poděbrad od 19:30 a v pondělí 18.12. v sále CČSH na Praze 6 od 19:00. Vstup na všechny koncerty je dobrovolný.



PSPU, středa 6. prosince 2017
Magazín > Sborový život

Pěvecké sdružení pražských učitelek

archiv sboru / PSPU

Na koncertech zazní adventní hudba, duchovní písně, úpravy populárních i filmových melodií. Účinkují Pěvecké sdružení pražských učitelek s dirigenty Ivanem Zelenkou a Michaelem Pinkasem, sopranistky Ludmila Vernerová, Alice Šourková a Olga Vincencová, klavíristka Eva Doušová a houslistka Gabriela Kubátová. Partnery koncertů jsou MČ Praha 6, hl. m. Praha, Unie českých pěveckých sborů a Ochranný svaz autorský.

Pěvecké sdružení pražských učitelek

Pěvecké sdružení pražských učitelek vzniklo výnosem Císařského královského místodržitelství v království Českém dne 17. 12. 1912 v Praze. Je nejstarším samostatným ženským sborem v Čechách a pracuje nepřetržitě od svého založení.

Od roku 1993 je dirigentem PSPU Ivan Zelenka. Své skladatelské úsilí zaměřuje také na skladby pro ženský sbor, úpravy lidových písní a muzikálových melodií. Díky jeho zajímavému pojetí hudby se rozšiřují řady členek o nové mladé tváře.

Kromě koncertů ve vlastní režii je PSPU zváno ke spoluúčastem na významných kulturních akcích, domácích i zahraničních soutěžích a festivalech. Do repertoáru Sdružení patří skladby od gregoriánských chorálů až po současnost, české i moravské národní písně, cizí skladby v originálních jazycích, s doprovodem i a capella. Sbor dosud zpíval v dvaceti různých jazycích. V roce 2008 absolvoval úspěšné koncertní turné ve Francii a v roce 2013 v Anglii.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)