Cantica laetitia ze Zlína získala v silné mezinárodní konkurenci třetí místo

Zlínský sbor Cantica laetitia vybojoval krásné třetí místo na mezinárodní soutěži v rakouském Badenu. O první místo se dělily shodným počtem bodů kvalitní sbory z Filipín a Indonésie, druhé místo nebylo uděleno. Mezinárodní soutěže pěveckých sborů Ave Verum v Badenu, která se konala od 22. do 25. června 2017, se letos zúčastnilo celkem osm sborů z celého světa.



Sabina Kučerová, úterý 4. července 2017
Magazín > Sborový život

Cantica laetitia na soutěži Ave Verum v Badenu

Petr Šamša / Cantica laetitia

„Konkurence byla nebývale vysoká,“ potvrdil sbormistr zlínského sboru Josef Surovík, který byl s výkonem svého sboru spokojen. „V posledních letech podáváme evropský standard a v Badenu tomu nebylo jinak. Jsem tomu rád,“ přiblížil Josef Surovík.

Zpěváci Cantica laetitia soutěžili v pátek v jedné kategorii se všemi sbory. Díky skvělému výkonu postoupili do sobotní Grand Prix, kde jim odborná porota udělila cenné třetí místo. "Vždy se snažím vybrat repertoár tak, aby byl zajímavý pro odbornou porotu i pro diváky,“ podotkl Surovík. „Byli jsme rádi, že jsme si mohli poslechnout také ostatní soutěžící sbory, zejména světovou špičku University of Santo Tomas Singers z Filipín,“ dodal na závěr sbormistr Cantica laetitia.

Oficiální výsledky mezinárodní soutěže Ave Verum Baden naleznete na oficiálních webových stránkách.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)