Czech Music Office při IDU zahajuje svoji činnost

Institut umění – Divadelní ústav (IDU) zřizuje proexportní hudební kancelář. Jejím hlavním cílem bude podpora současné konkurenceschopné hudby vznikající na území České republiky, a to v co možná nejširším žánrovém záběru. Pro její řízení byl vybrán Márton Náray.



TZ, středa 26. dubna 2017
Magazín > Zprávičky

Czech Music Office

archiv IDU / IDU

Vedení IDU se v roce 2016 rozhodlo podpořit přípravu vzniku české kanceláře pro hudební výměnu po vzoru existence těchto kanceláří v zahraničí a v souladu s úkolem Kulturní politiky a Koncepcí podpory umění Ministerstva kultury do roku 2020. Od té doby jsou přípravy v plném proudu. V březnu 2017 se uskutečnilo dvoukolové výběrové řízení na pozici vedoucího kanceláře, do kterého se přihlásilo osm kandidátů. Odborná komise na pozici vybrala Mártona Náraye, promotéra, tour manažera, organizátora velkých evropských hudebních festivalů (Sziget, Ozora, Babel Sound), hudebníka a dlouholetého odborníka na evropský hudební trh.

Mezi konkrétními cíli kanceláře nechybí propagace české hudební scény v zahraničí, podpora odborného vzdělávání a nastavení základního know-how profesionality v hudebním průmyslu, fundraising, vytvoření platformy z řad zástupců hudebního průmyslu v ČR s cílem podpořit jeho infrastrukturu, vznik informačního webového portálu atd.

Více informací naleznete na www.idu.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)