Kühňata přivezou do Prahy nezaměnitelné The King’s Singers!

The King’s Singers, jeden z nejznámějších vokálních ansámblů, dvojnásobní držitelé prestižního ocenění Grammy, se po třech letech vrací do Prahy na pozvání Kühnova dětského sboru. Galakoncert se uskuteční 25. 2. 2017 ve Dvořákově síni Rudolfina u příležitosti zahájení 85. sezony sboru. Na tomto mimořádném večeru se představí oba ansámbly.



Kühnův dětský sbor, TZ, středa 1. února 2017
Magazín > Sborový život

The King's Singers

Andy Staples / archiv sboru

The King’s Singers každoročně koncertují po celém světě před stovkami tisíc diváků. V únoru 2017 přibude do jejich koncertního kalendáře také Praha, a to díky pozvání Kühnova dětského sboru, nejstaršího a největšího dětského sboru v České republice, který tímto koncertem připomene úctyhodných 85 let od svého založení.

“Máme velkou radost, že tak skvělý vokální soubor přijal naše pozvání do Prahy. Chceme tímto gala koncertem přitáhnout pozornost širší veřejnosti k ansámblovému i sborovému zpívání a ukázat, že lidský hlas je opravdu ten nejmocnější hudební nástroj!”, říká výkonná ředitelka Kühnova dětského sboru, Michaela A. Dobrovolná.

The King’s Singers jsou nezaměnitelní pro svou barvu, absolutně přesnou intonaci a dokonalé vokální splynutí. Jsou rovněž perfektními baviči s typickým britským humorem. Na galakoncertě se představí kromě The King’s Singers také samotný Kühnův dětský sbor, který si svým jedinečným zvukem podmanil prestižní koncertní sály po celém světě od USA až po Austrálii.

Pořadatelé v tuto chvíli ladí dramaturgii, ale už teď je jasné, že se mají posluchači na co těšit, chystá se neotřelý mix skvělých vokálních děl z oblasti klasické hudby od renesance po současnost a chybět nebudou ani oblíbené úpravy anglických písní v podání The King’s Singers, kteří také vystoupí i společně s Kühňaty. Posluchači se tak můžou těšit na opravdovou vokální událost!

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal a na pokladnách Rudolfina. Více informací najdete na www.kuhnata.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)