Novojičínský Ondráš zpíval v nádherném Toskánsku

Ve dnech 20. - 24. 7. 2016 se smíšený Pěvecký sbor Ondráš z Nového Jičína zúčastnil 8. mezinárodního festivalu pěveckých sborů a orchestrů v italském Montecatini Terme.



Vendulka Bervicová, sobota 3. září 2016
Magazín > Sborový život

Novojičínský Ondráš v Toskánsku

archiv sboru / archiv sboru

Sbor úspěšně reprezentoval město Nový Jičín i celou Českou republiku s programem, v jehož rámci zazněly skladby českých autorů a úpravy českých i zahraničních lidových písní. Za jeho provedení byl sbor odměněn zaslouženým potleskem plného koncertního sálu. Při průvodu všech 16 účinkujících sborů městem a společném koncertě nám nechyběla česká vlajka, prapor města Nový Jičín a lidové valašské kroje.

Odměnou za naše úsilí nám byly výlety do Pisy, k moři a do Florencie. Prohlédli jsme si Šikmou věž, zazpívali v katedrále v Pise (i když se na nás vrhla ostraha) a užili si vln v moři a zpěvu na pláži. Prohlédli jsme si památky starobylé Florencie. Shlédli jsme vystoupení špičkových zahraničních sborů. Užili jsme si nočního života v lázeňském městě. Domů jsme si pak přivezli vzpomínky na nádherná místa, společný zpěv, pohodu a legraci, které celý zájezd provázely.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)