Motýli Šumperk ukončují sezónu, Helena Stojaníková převezme ocenění UČPS

Poslední domácí koncert dětského pěveckého sboru Motýli Šumperk v této sezóně je připraven na středu 29. června 2016, 19.00 hodin, do klášterního kostela Zvěstování Panny Marie v Šumperku. Jde o další z řady benefičních koncertů, jimiž sbor uzavírá pěvecký rok a současně spolu s posluchači přispívá těm, kteří pomoc potřebují.



Tomáš Motýl a redakce portálu, pondělí 20. června 2016
Magazín > Sborový život

Motýli Šumperk

archiv sboru / Motýli Šumperk

Jsou to děti v péči nadace Dobrý anděl, s níž sbor od loňského roku spolupracuje. Na koncertě zazní skladby starých mistrů Michaela Praetoria, Tomase Luis da Vitoria i Henryho Purcella. Dále skladby Felixe Mendelssona Bartholdyho, Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka, Francise Polulence i Petra Ebena. Nebudou chybět ani lidové písně v úpravách Milana Uherka a Miroslava Raichla. Sbor také představí program, s nímž se chystá na soutěž v rámci „International Choral Competition of Sacred Music“ v řecké Preveze, kam odjíždí počátkem července. Všechny příznivce sborového zpěvu na koncert srdečně zveme.

Tomáš Motýl

Sbormistryně Helena Stojaníková převezme cenu UČPS

Během koncertu bude rovněž předáno ocenění Sbormistr - junior roku 2015 paní Heleně Stojaníkové, která šumperský sbor vede společně s Tomášem Motýlem. Cenu uděluje Unie českých pěveckých sborů za vynikající sbormistrovskou činnost sborovým dirigentům do 35 let věku.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)