Zahájení Pražského Jara zpěvem doprovodí Foersterovo komorního pěvecké sdružení

Ve čtvrtek 12. května bude slavnostně zahájen letošní 71. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Pražské Jaro. Dle tradice festival začíná vždy ve výroční den úmrtí Bedřicha Smetany pietním aktem u hrobu mistra na vyšehradském Slavíně. O hudební doprovod akce se letos kromě významných sólistů postará Foerstrovo komorní pěvecké sdružení pod vedením Jaroslava Brycha.



Redakce, středa 11. května 2016
Magazín > Sborový život

Bedřich Smetana

autor neznámý / Wikimedia Commons

Hosté a účinkující se sejdou krátce před desátou hodinou před vchodem do Vyšehradského hřbitova u kostela sv. Petra a Pavla, aby započali průvod ke hrobu Bedřicha Smetany, kde se uskuteční hlavní program pietního aktu.

Na své cestě vzdají hudbou hold dalším významným českým skladatelům, kteří na tomto hřbitově rovněž nalezli místo svého posledního odpočinku. Postupně tak zazní Largo z Novosvětské symfonie Antonína Dvořáka, Pochod z opery Pád Arkuna Zdeňka Fibicha a Fanfáry z pochodu V nový život Josefa Suka.

Fanfáry z opery Dalibor Bedřicha Smetany budou již předzvěstí hlavního programu, ve kterém účinkující provedou skladby Otmara Máchy, Pavla Křížkovského či Zdeňka Lukáše. Slavnostní projev k poctě Bedřicha Smetany prosloví prof. Cyril Höschl.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)