Regionální svátek sborového zpěvu již poosmé

Podzimní sobotní večer 24. října v KD Hronovická patřil již tradičně setkání sborových zpěváků z Pardubic i blízkého okolí. Osmého ročníku festivalu pěveckých sborů se zúčastnila jak domácí tělesa (Cantus amici, Návrat, Orfeus), tak i pěvecký sbor J. B. Foerster z Přelouče. Role hostitele se i tentokrát ujal Spolek pěveckých sborů Pernštýn-Ludmila-Suk pod organizační taktovkou předsedkyně výboru Lenky Ullrichové a za uměleckého vedení sbormistra Martina Berana.



Martin Beran, středa 10. února 2016
Magazín > Sborový život

Spolek pěveckých sborů Perštýn-Ludmila-Suk

Lukáš Ullrich / SPS Perštýn-Ludmila-Suk

Večerem se prolínala připomínka nedožitých pětaosmdesátin bývalého sbormistra Václava Weisbauera (na jehož počest tato přehlídka před lety vznikla) a zejména 150. výročí založení Pěvecké jednoty Ludmila, jejíž historii si návštěvníci mohli připomenout skrze poutavou výstavu.

Slavnostní den začal už v poledne pietním aktem u hrobů bývalých sbormistrů Ludmily – L. Hruše a A. Vendla. Samotný večer pak svou přítomností zaštítili místopředsedkyně Senátu M. Horská, první náměstek hejtmana Pardubického kraje R. Línek a radní Statutárního města Pardubice F. Weisbauer. Ve svých zdravicích vyzdvihli nejen nezastupitelnou úlohu umění v životě každého z nás, ale také význam SPS Pernštýn-Ludmila-Suk pro zachování kontinuity kvalitního sborového umění s dlouholetou tradicí v rámci východočeského regionu. Sobotní výkony všech těles ukázaly, že do budoucnosti sborového zpěvu dospělých lze hledět s nadějí a optimismem.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)