Třikrát s pěveckým sborem Festivia Chorus

Komorní pěvecký sbor Festivia Chorus připravil pro své příznivce dva adventní a jeden „Tříkrálový“ koncert. První z koncertů se uskutečnil 12. 12. 2015 v horním kostele Evangelického tolerančního areálu ve Velké Lhotě. Jako host vystoupil žesťový soubor Brass Q z Telče.



Josef Čudlý, středa 27. ledna 2016
Magazín > Sborový život

Festivia Chorus

Festivia Chorus / archiv sboru

Zazněla stará vánoční hudba, koledy z různých oblastí naší země a oba soubory také vystoupily společně. Za varhanního doprovodu Jitky Čudlé, která také celý program připravila, si posluchači mohli s účinkujícími v závěru koncertu zazpívat krásné koledy a navodit si tu pravou vánoční atmosféru.

O týden později 19. 12. 2015 vystoupil sbor Festivia Chorus v Olšanech, kam nás pozval Spolek pro rozvoj obce a také jeho zástupce Mgr. Milan Hřava. O průběhu koncertu si dovolíme nechat promluvit právě pana Hřavu a jeho článek na místních webových stránkách:

„V sobotu 19. prosince jsme v Olšanech pořádali vánoční koncert, který měl podpořit snahu o záchranu zdejšího kostela a fary. S nádherným programem vystoupil komorní sbor z Velké Lhoty – Festivia Chorus. Děkujeme dospělým i dětem, kteří zde zpívali a hráli. Sbor tuto akci podpořil mimo jiné i bez nároku na honorář. Nebyli jsme si jistí, zda se koncert setká alespoň s takovou účastí diváků, jak v roce minulém. Skutečnost však překonala i ta nejoptimističtější očekávání a v kostele se sešlo dvojnásobné množství lidí ( zhruba 130 ). Bohužel ani letos akci svojí účastí nepodpořil nikdo z vedení Obce Studená, ač byli pozvaní.“

Posledním z koncertů byl koncert Tříkrálový, který jsme uskutečnili v sobotu 9. 1. 2016 v kostele sv. Jana Křtitele v Počátkách. Koncert byl velmi pěkně navštíven a posluchači nám vytvořili moc hezkou atmosféru. Velmi přátelské bylo i přivítání panem farářem, který zde působí teprve krátkou dobu. Festivia Chorus tak zakončil tímto koncertem vánoční čas a připravuje se na další své koncerty.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)