Smíšený pěvecký sbor KOS zve se svými hosty na vánoční koncerty

V období adventním připravil smíšený pěvecký sbor KOS Pedagogické školy Litomyšl pro veřejnost tradiční vánoční koncert, který se uskuteční 15. prosince od 18 hodin ve Smetanově domě v Litomyšli, druhý den potom také v děkanském chrámu Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Orlicí.



Zuzana Fruinová, pátek 11. prosince 2015
Magazín > Sborový život

Smíšený pěvecký sbor KOS

Vedle slavnostní mše Missa Festiva Johna Leawitta, která ač není zamýšlená jako liturgická mše, je s úspěchem řadu let prováděná církevními i necírkevními sbory, zazní také vánoční koledy. Vystoupí rovněž pěvecký sbor Vocalissimo Praha a symfonický orchestr Decapoda Základní umělecké školy Jaroslava Kociána Ústí nad Orlicí.

Překvapením, jakýmsi letošním dárkem pod stromečkem, pak bude účast zvláštního hosta z USA Michaela Šusta. Basbaryton Michael Šust je rodilým Čechem, který do Spojených států odešel v roce 1986 poté, co absolvoval pardubickou konzervatoř a slibně rozeběhl kariéru jako operní zpěvák a učitel hudby. Řadu let působí v USA jako hudební režisér, stal se uznávaným pastorem v různých křesťanských církvích v Massachusetts, Texasu či Missouri, kde působí také na univerzitě v St. Louis. Ve Smetanově domě v rámci vánočního koncertu hodlá vystoupit i s rodinou – manželkou Collen a dcerami Christy a Annie.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)