Sborové studio Zvoneček Praha přivezlo z Německa tři zlaté medaile

Sborové studio Zvoneček Praha přijalo na závěr další koncertní sezony výzvu zúčastnit se významné mezinárodní soutěže Grand Prix of Nations na Evropských sborových hrách v Magdeburgu. Z Německa přivezly jeho sbory tři zlaté medaile.



Lucie Nováková, úterý 14. července 2015
Magazín > Sborový život

Sborové studio Zvoneček úspěšné na Evropských sborových hrách v Magdeburgu

Jan Vančura / Sborové studio Zvoneček

Koncertní sbor Zvonky si pod vedením sbormistryně Jarmily Novenkové vyzpíval zlato v kategoriích mladé sbory a folklor. Dívčí komorní sbor Abbellimento, další součást studia, přidalo zlatou medaili v kategorii komorních sborů. Zlaté medaile se udělují sborům, které za své vystoupení obdrží od mezinárodní poroty minimálně 80 bodů ze 100 možných.

"Trojí zlato je v celosvětové konkurenci obrovský, a troufám si říci, zasloužený úspěch. A také obrovská motivace zejména pro naše nejmladší sboristy a sboristky," uvedl manažer studia Jan Vančura.

Vedle evropských zemí se soutěže zúčastnili i zpěváci z Brazílie, Číny, JAR, Nového Zélandu nebo USA. Úspěšným vystoupením v Magdeburgu navázal Zvoneček na řadu podobných ocenění z dalších mezinárodních soutěží, například ve Štýrském Hradci, v Cincinnati nebo loni v britském Llangollenu.

Sborové studio Zvoneček se na hudební scéně pohybuje devatenáct let a působí v něm přes dvě stovky mladých zpěváků.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)