Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice oslaví 15 let

Sboristé ze strakonického gymnázia oslaví 29. dubna 2015 patnácté výročí působení Pěveckého sboru Gymnázia Strakonice. Velkolepý koncert s názvem 15 let spolu proběhne ve strakonickém Domě kultury od 19. hodin.



-red-, -psgs-, pátek 24. dubna 2015
Magazín > Sborový život

Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice (zdroj: Facebook)

Facebook

Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice zpívá pod vedením Marcely Mikové od roku 2000. Posláním sboru je sbližovat studenty napříč všemi třídami školy pod křídly společného zpívání. I před běžné potíže školních sborů spojené s odchodem studentů se daří Strakonickým udržovat stabilní počty zpěváků. V září 2014 čítal sbor rekordních 58 členů.

Repertoár sboru je sestavován tak, aby se studenti seznámili s širokou škálou hudebních stylů a aby byl zpěv zábavou. Na koncertech sboru tak zaznívá renesanční polyfonie, duchovní písně, nejrůznější úpravy lidových písní, skladby současných autorů, či spirituály a swing.

Sbor pravidelně vystupuje ve Strakonicích, hostuje na koncertech spřátelených sborů, občas zavítá na zahraniční festivaly (Itálie, Chorvatsko, Německo) a účastní se i domácích soutěží (Opava Cantat, Zahrada písní). V březnu 2015 sbor absolvoval své první turné, a to dokonce v Itálii, kde zazpíval v Sieně, Rímě a ve Florencii.

Přidejte se na událost na Facebooku.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)