Festivia Chorus koncertně v rakouském Kautzenu

Rakouský pěvecký sbor GMV Hilaria Kautzen pozval ke svému tradičnímu jarnímu koncertu náš komorní pěvecký sbor Festivia Chorus. Koncert se uskutečnil v aule místní školy, v akusticky zajímavém prostoru, kde mají také koncertní křídlo Yamaha. Po srdečném přivítání následovala akustická zkouška a ve 20:00 byl zahájen samotný koncert. Sbory se na podiu dvakrát vystřídaly, jejich zpěv byl proložen čtením různých textů a básní s rozmanitou tématikou, v podání pana Paula Richtera.



Jitka Čudlá, čtvrtek 6. června 2013
Magazín > Sborový život

Festivia Chorus, zde na koncertě 21. 4. 2013 v rakouském Gross-Siegharts

Koncertu bylo přítomno mnoho osobností místního kulturního i politického života nejen z města Kautzen, ale i z celého okolí.

Do posledního místa zaplněný sál byl hnacím motorem k podání toho nejlepšího pěveckého výkonu. Odměnou nám byl dlouhotrvající potlesk a osobní gratulace mnoha zúčastněných posluchačů.

Sbor Hilaria Kautzen podal velmi pěkný výkon, upřednostnil spíše populární melodie a to za klavírního doprovodu pana Vlastimila Burkarta ze Slavonic.

Po koncertě následovalo bohaté občerstvení nejen pro účinkující, ale také pro všechny návštěvníky koncertu. Zde jsme se opět přesvědčili, že hudba nezná hranic a spojuje lidi dobré vůle různých národů.

Rádi bychom ještě zmínili vynikající organizaci celého slavnostního večera, vše bylo výborně připraveno a uskutečněno. Zde patří poděkování zvláště paní Elisabeth Danzinger, se kterou jsme celou akci také dopředně písemně domlouvali.

Těší nás, že sbormistr místního sboru pan Gerhard Wanko přijal pozvání MgA. Jitky Čudlé, sbormistryně sboru Festivia Chorus, ke společnému koncertu ve Velké Lhotě. A protože v tomto roce již sbory společný termín nenašly, s největší pravděpodobností se koncert uskuteční v roce 2014.

Co Festivia Chorus ještě čeká

V sobotu 15. června 2013 se od 22:00 hodin koná ve Velké Lhotě oblíbený koncert při svíčkách. Festivia Chorus zazpívá oblíbené skladby ze svého repertoáru – lidové písně, populární melodie z minulých století i současnosti, nebudou chybět ani spirituály. Hostem bude kytarista Libor Janeček, který kromě sólových skladeb pro kytaru přednese s Jitkou Čudlou ukázky z jejich společného koncertního programu pro soprán a kytaru. Chybět nebude ani oblíbené Ave Maria , dokonce od více skladatelů. Vstupné 75,-Kč dospělí / 35,- děti, vstupenky na místě, pokladna bude otevřena 30 min. před začátkem .

V neděli 23. června 2013 od 16:00 hodin pak zazpívá Festivia Chorus na koncertě v kostele v Matějovci (u Českého Rudolce) na rozloučení s letošní koncertní sezónou, která byla opět bohatá a přinesla nám všem spoustu pěkných zážitků. Vstupné dobrovolné.

Během prázdnin pak jsou nachystány další koncerty již 9. ročníku velkolhotecké koncertní sezóny – v sobotu 13. 7. varhanní koncert Jitky Čudlé a v sobotu 31. 8. vystoupení folklórního souboru Trúfalci, kteří vystoupí a zatančí v krásných trenčínských krojích. O těchto akcích vás budeme ještě podrobně informovat.

Děkujeme všem našim partnerům, sponzorům a podporovatelům, děkujeme také rodinám našich zpěváků, kteří jim tolerují tento časově leckdy náročný, ale krásný koníček. Pokud by někdo měl chuť posílit řady našeho pěveckého sboru, rádi ho mezi sebou přivítáme na některé zkoušce po prázdninách.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)