Zahrada písní 2013

Po dlouhé zimě, která se letos nehodlá jen tak vzdát své vlády, snad všichni nedočkavě vyhlížíme známky blížícího se jara. Ve sborovém světě je takovým znamením soutěžní přehlídka Zahrada písní, která se již tradičně koná během některého z dubnových víkendů v kulturním centru Zahrada na Praze 11.



Eva Hudcová, pondělí 8. dubna 2013
Magazín > Sborový život

Zahrada písní

archiv festivalu / www.zahradapisni.cz/

Na letošní osmý ročník přehlídky se nyní připravuje 36 sborů z celé České republiky, které budou soutěžit ve čtyřech kategoriích podle průměrného věku sborových zpěváků: 3 – 8 let, 9 – 13 let, 14 – 18 let (SSAA, „obsazení bez mužských hlasů“) a smíšené sbory dětí a mládeže (SATB, do 22 let). Každý ze sborů musí do svého programu povinně zařadit alespoň jednu lidovou píseň, dvě nejstarší kategorie pak musí provést i jednu skladbu a capella.

Výkony soutěžících bude posuzovat tříčlenná odborná porota, letos ve složení Mgr. Tereza Bystřická, Mgr. Nadia Ladkany a Mgr. Tomáš Motýl. Sborové zpěváky jistě bude nejvíce zajímat, zda jim porota za jejich vystoupení přisoudí účastnický list, bronzové, stříbrné či dokonce zlaté pásmo. Pro sbormistry je přinejmenším stejně zajímavý rozborový seminář s porotou, na kterém kromě okamžité zpětné vazby k výkonu jejich sboru mohou získat i množství cenných rad pro další práci.

Jelikož přehlídka probíhá po celý víkend, je rozdělena do sedmi soutěžních bloků. V jednom bloku vystoupí 5-6 sborů, vyhodnocení odbornou porotou následuje po skončení každého bloku.

Organizaci přehlídky zajišťuje Sdružení dětského pěveckého sboru Svítání ve spolupráci s Unií českých pěveckých sborů. Více informací o celé akci najdete na webových stránkách www.zahradapisni.cz.

Se všemi soutěžícími i diváky se těšíme na shledanou 13. a 14. dubna 2013 v KC Zahrada!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)