O setkání dětských pěveckých sborů v Jindřichově Hradci

Vážení a milí přátelé sborového zpěvu, vraťme se v myšlenkách k jednomu velmi příjemnému odpoledni, které jsme mohli strávit v neděli 20. května 2012 v Jindřichově Hradci. Sešlo se zde přes sto dětských zpěváků, kteří zazpívali posluchačům a též sobě navzájem pro radost.



Jitka Čudlá, středa 20. června 2012
Magazín > Sborový život

Setkání dětských pěveckých sborů v Jindřichově Hradci

Hostitelem byl pěvecký sbor Rosa aurea (Zlatá růže), který působí na ZUŠ Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci a jeho sbormistryně Jitka Čudlá.

„Sbor pod mým vedením zpívá teprve druhou sezónu. Během této krátké doby jsme podnikli koncertní výjezdy za našimi sborovými kamarády do Českého Krumlova a do Dačic. Setkali jsme se vždy se srdečným přijetím a proto jsme chtěli našim přátelům nabídnout možnost zazpívat si zase u nás, v Hradci,“ říká paní sbormistryně.

Dějištěm sborového setkání se stalo nádherné prostředí kaple Maří Magdaleny, které disponuje příjemnou akustikou.

Přijel mladší přípravný sbor Lentilky ze ZUŠ Český Krumlov se sbormistrem Lukášem Holcem a přípravný sbor Červánek ze ZUŠ Dačice se sbormistrem Vítězslavem Hergeselem. Zazpíval také přípravný sbor Poupátka a sbor Rosa aurea ze ZUŠ V. Nováka Jindřichův Hradec.

Na závěr provedly všechny zúčastněné sbory skladbu „Barevný svět“ od Petra Ebena, kterou řídili a svým zpěvem doprovodili všichni tři sbormistři!

Odpoledne mělo krásnou přátelskou atmosféru, podpořenou sladkým občerstvením pro děti. Dík patří také všem zpěvačkám domovského sboru a jejich rodičům, kteří pomohli při organizaci koncertu.

Fotografie z akce lze shlédnout na www.zus-jhradec.cz - vlevo rozkliknout fotogalerii, poslední položka jsou fotografie ze setkání sborů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)