Boni pueri a Královna víl

Přímo na objednávku festivalu Smetanova Litomyšl byla nastudována opera The Fairy Queen (Královna víl) Henryho Purcella na motivy Snu noci svatojánské Williama Shakespeara. K provedení byl Český chlapecký sbor Boni pueri osloven režisérkou Magdalenou Švecovou a dirigentem Davidem Švecem.



-bonipueri-, čtvrtek 15. března 2012
Magazín > Sborový život

Boni pueri

Na představení, které se uskuteční v "českém Versailles", krásném prostředí barokního divadla rokokového zámku Nové Hrady, byly vstupenky po zahájení předprodeje vyprodány během několika málo hodin. Na první představení zmizely lístky dokonce za pouhých 15 minut. Proto vedení festivalu přidává ještě další koncert 4. července.

"Královna víl bude provedena v bohaté kostýmní výpravě špičkovým obsazením sólistů Národního divadla, Českého chlapeckého sboru Boni Pueri a souboru historických nástrojů. Přírodní divadlo z keřů v barokním slohu bezpochyby vytvoří dokonalou kulisu," řekl ředitel festivalu Smetanova Litomyšl Jan Pikna.

Výtvarný koncept vzhledem k přírodním kulisám klade velký důraz na velkorysou kostýmní výpravu, proto již během března a dubna probíhají kostýmní zkoušky zpěváků Boni pueri. Ve své původní podobě byla Královna víl provedena v Londýně roku 1692.Partitura byla objevena až v roce 1900 a následně mělo dílo novodobou premiéru v Cambridge r. 1920, v České republice jde o scénickou premiéru.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)