Právě vyšlo již 90. číslo časopisu CANTUS

Nejen Cantus má letos své kulatiny. Jaroslav Ehl, Josef Brabenec, Josef Srovnal, Antonín Plhák, Zdeněk Hatina i Václav Svoboda. Lidé, kteří velkou část svého života věnovali hudbě a sborovému zpěvu. Píšeme o nich v rubrice Osobnosti a soubory, kde najdete také rozhovor se skladatelem Petrem Řezníčkem (foto na titulní straně).



Karel Kašák, úterý 27. září 2011
Magazín > Zprávičky

Obálka devadesátého čísla časopisu CANTUS

Redakce Cantu / Redakce Cantu

Kapitola Festivaly přináší obsáhlý článek o letošním Festivalu sborového umění v Jihlavě, dále články o řadě akcí, které se odehrály za účasti našich sborů u nás i v zahraničí.

Stálé rubriky zahrnují tentokrát pojednání o Františku Václavu Míčovi (Sborová tvorba), Gregoriánském chorálu (Duchovní hudba), druhou část ukázky (Z graduační práce studentů) o Bambini di Praga i pokračování cyklu Hlasová výchova ve sboru.

A to není zdaleka všechno. Pestrý obsah s řadou fotografií doplňuje pochopitelně i notová příloha. Naleznete v ní dvě skladby Jiřího Laburdy, který se letošní osmdesátkou „stylově“ zařazuje mezi oslavence životních kulatin, jimž devadesátý Cantus za nás všechny gratuluje.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)