Dostalíkovo sborové jaro

Vážení přátelé sborové hudby, dovolte, abychom Vás srdečně pozvali do Velké Lhoty u Dačic na 1. ročník festivalu pěveckých sborů Dostalíkovo sborové jaro. Festival se bude konat v sobotu 28. května 2011.



Jitka Čudlá, pátek 20. května 2011
Magazín > Sborový život

Plakát Dostalíkova sborového jara

Galakoncert všech zúčastněných sborů, který je přístupný veřejnosti, začíná v 16 hodin v horním kostele. (Vstupné dobrovolné.) Každý sbor se představí přibližně 20 minutovým programem dle svého výběru, v jehož rámci by měla zaznít alespoň 1 polyfonní skladba. Festival bude nesoutěžní, ale odborná porota, která bude pracovat ve složení dr. Roman Michálek, Mgr. Teraza Bystřická a Mgr. Lucie Valentová, bude pečlivě naslouchat a sbormistrům bude moci poradit, co mohou ještě na svém sboru vylepšit.

Prvního ročníku festivalu se zúčastní celkem osm pěveckých sborů: Rosa aurea, Dětský sbor ZUŠ V. Nováka z Jindřichova Hradce, Primavera, dětský sbor ZUŠ J. Kvapila z Brna, Radiměřský komorní sbor Rakos, komorní sbor Festivia Chorus z Velké Lhoty, ženský pěvecký sbor Mladost z Brna, smíšený a mužský sbor Záboj z Pelhřimova a smíšený sbor Lumír z Brna. Předpokládá se, že galakoncert skončí kolem 19. hodiny.

Mnohé sbory jsou ověnčeny vavříny z různých soutěžních klání, takže se určitě máme na co těšit. Zazní duchovní, ale i světská hudba. Na závěr všechny sbory zazpívají společně 3 Dostalíkovy úpravy lidových písní. Na pomyslném podiu horního kostela se tak sejde asi 200 zpěváků. Těšíme se, až se krásná akustika horního kostela v Evangelickém tolerančním areálu naplní jejich hlasy. Dr. Dostalík, který patří k nestorům českého sborového umění, by jistě měl radost...

Srdečně vás zveme k návštěvě!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)