Zahrada písní 2011

Zima se nám s rychlostí blesku přehoupla v roční období, které by podle kalendáře mělo být jarem, ale působí spíše jako nadcházející léto, a my jsme se opět po roce sešli u společných hudebních radovánek. Již šestý ročník festivalu dětských pěveckých sborů Zahrada písní se konal v krásných víkendových dnech 9. a 10. dubna.



Jitka Mejstříková, středa 4. května 2011
Magazín > Sborový život

Zvonky na Zahradě písní

archiv festivalu / www.zahradapisni.cz/

Do malého kulturního centra Zahrada v pražském Jižním Městě se sjelo 39 malých i větších sborů z celé naší domoviny. Všichni za stejným účelem – poslechnout si kamarády, načerpat inspiraci a především předvést to, co se během let naučili, s radostí si zazpívat a třeba také něco vyhrát. Celé dva dny se ze sálu i z malých zkušeben linuly krásné tóny, které jistě potěšily nejedno ucho. Při samotných koncertech pak zazněly písničky všech žánrů, hudba duchovní, populární, lidové písně i spirituály. Každý se zkrátka snažil využít svých několik minut slávy na jevišti co nejlépe a s co největším nasazením. Do jaké míry se to každému povedlo, posuzovala tříčlenná porota plná sympatických hudebních odborníků – Tereza Bystřická, Markéta Džuneva a Marek Valášek. A že se opravdu dařilo – kromě zlatých, stříbrných, bronzových pásem udělila také několik zvláštních cen poroty. Zatímco děti byly za své výkony odměněny tradičním lineckým kolečkem, na jejich sbormistry čekala po každém koncertu porota a její detailnější zhodnocení výkonů každého sboru.

Velké díky patří Unii českých pěveckých sborů, spolupořadateli akce a Městské části Praha 11 a Magistrátu hlavního města Prahy bez jejichž finanční podpory by akce ani nemohla proběhnout.

Organizátoři akce si rozhodně zaslouží velkou pochvalu za téměř bezchybné zvládnutí každé situace, díky čemuž si snad každý přišel na své, festival si užíval plnými doušky a od účasti v dalším ročníku ho snad nic neodradí. Protože jak lépe dát konečně poslední sbohem zimě, která je sice krásná, ale někdy příliš dlouhá a únavná, a přivítat teplé a veselé sluneční paprsky, než prostřednictvím hudby, jež nás zkrátka baví.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)