Jarní koncerty Severáčku 27. března 2011

V neděli 27. března 2011 se v Divadle F. X Šaldy uskuteční tradiční koncerty Severáčku, libereckého dětského sboru ZUŠ. Pod vedením sbormistryně Severáčku Silvie Pálkové (a sbormistryň přípravných sborů Petry Koutecké a Markéty Požické) se představí všechna oddělení sboru od Malých zpěváčků, přes Broučky zpěváčky a Plamínek po koncertní sbor.



Kruh přátel Severáčku, pátek 25. března 2011
Magazín > Sborový život

Severáček při svém 50. výročním vystoupení

archiv sboru / Severáček

Letos se pro velký zájem publika uskuteční v jeden den koncerty dva. Odpolední, který začíná ve 14.00 hodin, je určen především pro rodiče dětí přípravných oddělení. Zde představí zejména mladší děti Severáčku svůj nově nacvičený repertoár. Na večerním koncertu, jenž začíná v 18.30 hodin, si publikum bude moci vychutnat vystoupení koncertního sboru Severáčku, který kromě nového repertoáru předvede v české premiéře i soutěžní vystoupení ve folklórní kategorii určené pro soutěž v Jižní Koreji. Děti Severáčku zde kromě zpěvu také tančí v choreografii manželů Matunových.

Hostem obou koncertů je mužský vokální ansámbl Gentlemen Singers z Hradce Králové. S tímto mladým a uznávaným ansámblem se Severáček setkal na soutěži v jihokorejském Busanu. Zde ve své kategorii vyzpívali Gentlemen Singers ve velké konkurenci zlatou medaili a společně se Severáčkem tak šířili slávu české sborové školy v Asii.

"Myšlenka pozvat ´Gentlemany´ na společný koncert vznikla v Busanu večer po vyhlášení výsledků, kdy jsme společně slavili úspěch a povídali si o sborovém zpívání. Jsem velmi ráda, že můžeme tento sympatický ansámbl uvítat u nás v Liberci v rámci koncertů, které mají více jak padesátiletou tradici. Věřím, že tito zpěváci zaujmou liberecké publikum nejen mimořádnou kvalitou zpěvu, ale též spontaneitou a sobě vlastním humorem. Velmi se těším také na společné zpívání v závěru koncertu, kdy zazní česká lidová Jede sedlák a známé Ob la di, ob la da od Beatles, které jsme se Severáčkem pro tuto příležitost nacvičili," uvedla sbormistryně Silvie Pálková.

Oba koncerty jsou podpořeny kulturním fondem Statutárního města Liberec, mediálním partnerem je Rádio Contact Liberec. Koncert dále podpořily firmy Applic a Gastron.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)