S podzimem o uplynulých koncertech ve Velké Lhotě

6. koncertní sezóna se vydařila, čeká nás už jen adventní koncert, který zato je zlatým hřebem…



Jitka Čudlá, pátek 8. října 2010
Magazín > Sborový život

25. 9. 2010 - pěvecký sbor VOKS Praha se sbormistryní Martinou Spiritovou

Koncertní sezóna začala letos už v květnu, kdy ve velkolhoteckém Evangelickém tolerančním areálu vystoupil s violistou Karlem Plockem Komorní orchestr ZUŠ Třebíč. Dále ještě v květnu zavítal opět Alfred Strejček s violistou Ladislavem Kyselákem a s místním pěveckým sborem Festivia Chorus provedli projekt „Pocta Bohuslavu Martinů“. Dále se až do července odehrálo celkem pět různých koncertů a akcí.

Ani v měsících srpnu a září ve Velké Lhotě nezaháleli a pro své posluchače přichystali tři zajímavé koncerty. Dovolte, abychom se k nim nyní v krátkosti vrátili.

14. srpna pro své příznivce přichystala varhanní recitál Jitka Čudlá, místní varhanice, sbormistryně PS Festivia Chorus a spoluorganizátorka zdejších koncertů. Na svém recitálu uvedla nejen skladby barokní, klasicistní a romantické, ale zazněla také například Enya či melodie z filmu Forrest Gump.

26. srpna ve spolupráci s festivalem Dačické barokní dny přivítala Velká Lhota četné příznivce hudby 17. století a její autentické interpretace. Vystoupilo zde italsko-irské duo Arparla, které tvoří manželé Davide Monti (barokní housle) a Maria Christina Cleary (Barokní harfa), spoluúčinkovali maželé Richard Šeda (cink) a Ivana Šedová (soprán). Společně provedli program „Veni dilecta mea“.

25. září se ve Velké Lhotě konal opět koncert pěveckých sborů. Do Velké Lhoty tentokrát zavítal pražský VOKS, řízený Martinou Spiritovou. VOKS (=Volné komorní sdružení) dokázal, že právem patří mezi vyspělé sbory a na vynikající úrovni provedl sbory Monteverdiho a Tučapského, ale také zřídka uváděná díla R. Twardowskiho, T. Kverna či A. Vujice. Domácí Festivia Chorus uvedl díla autorů 16. a 17. století a Jiřího Laburdy. Koncert zakončil VOKS dvěma Biblickými písněmi Antonína Dvořáka v úpravě pro sbor od Kryštofa Spirita.

6. koncertní sezóna má nyní před sebou již jen adventní koncert, který se uskuteční v sobotu 18. prosince pravděpodobně od 19 hodin. Přípravy na něj jsou ale již nyní v plném proudu. Domácí Festivia Chorus si tentokrát jako hosty pozval jindřichohradeckou folkovou skupinu Jen tak tak a známý soubor Třeboňští pištci. Vstupenky bude možné si zakoupit v předprodejích na známých místech – v Dačicích, v Telči, ve Studené a ve Velké Lhotě. Bližší informace přineseme, až se čas přiblíží, v tisku a na stránkách koncertů www.koncerty-velkalhota.estranky.cz a na stránkách pěveckého sboru www.festivia.cz . Těšíme se na vaši návštěvu!


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)