Festivia Chorus zahájí svoji šestou koncertní sezonu

Dovolte, abychom vás srdečně pozvali na zahajovací koncert již 6. ročníku koncertní sezóny ve Velké Lhotě. Zdejší koncerty vážné hudby se opět budou konat v horním kostele Evangelického tolerančního areálu. (A to i přesto, že letos poprvé jsme díky celorepublikové finanční krizi nedostali žádný příspěvek od Ministerstva kultury. Dík za to, že se koncertní sezóna může uskutečnit, patří všem stávajícím i novým partnerům - viz níže.)



Jitka a Josef Čudlých, neděle 25. dubna 2010
Magazín > Sborový život

Violista Karel Plocek

Šestou koncertní sezónu zahájíme v sobotu 8. května 2010 od 19:30 a přivítáme Malý smyčcový orchestr ZUŠ Třebíč. Malý smyčcový orchestr pracuje při Základní umělecké škole pod vedením pana Víta Coufala - učitele hry na housle. Toto těleso sdružuje milovníky orchestrální hry na smyčcové nástroje. Členskou základnu tvoří vyučující smyčcového oddělení, dále žáci ZUŠ, jejichž úroveň ve hře na nástroj dosáhla velmi dobrých výsledků, a také kvalitní hráči z Třebíče a blízkého okolí.

Za 13 let své existence hostoval orchestr v celé řadě festivalů na území ČR. Na desítky by se dala spočítat zahraniční vystoupení. Orchestr spolupracuje s významnými sólisty z řad neprofesionálních hudebníků a také bývá zván ke spolupráci s pěveckými tělesy doma i v zahraničí. Z posledních významných vystoupení jmenujme koncert v Římě v prosinci roku 2003 s předním pěveckým sborem v našem kraji - Musica Animata.

Jako sólista vystoupí violista Karel Plocek. Mgr. Karel Plocek vystudoval Konzervatoř Brno (absolvoval v roce 1987 obor viola) a JAMU (absolvoval v roce 1992 obor viola). Během studií na JAMU byl krátce členem orchestru ČRO Brno. Od roku 1991 až dosud působí u prvního pultu skupiny viol Filharmonie Brno (s tímto orchestrem vystupuje opakovaně jako sólista). V letech 1997 až 2009 pedagogicky působil na Konzervatoři v Brně, kde vyučoval hru na violu , komorní hru a hru orchestrálních partů. Je zakládajícím členem několika komorních souborů (Smyčcové trio Gideon , Trio od sv.Jakuba aj.). Jako člen orchestru , komorních souborů a samostatně navštívil řadu zemí pěti kontinentů (sólová vystoupení mimo ČR – Německo, Rakousko, Slovensko, Francie , Španělsko a Maďarsko). Od roku 1995 je také činný v rámci vydavatelství Gnosis Brno a od roku 2007 / 2008 se věnuje samostatné vydavatelské činnosti v oblasti zvukových záznamů. (Mj. vydal také CD „Koncert pro varhany“, které je věnováno památkově chráněným varhanám ve Velké Lhotě.)

Na zahajovacím koncertě ve Velké Lhotě dne 8.5.2010 zazní následující díla: Heinz Ignaz Franz Biber: Baletti, Georg Philipp Telemann: Koncert pro violu a orchestr G dur, Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonietta D dur, Henry Purcell: The Gordian Knot Untied a Paul Hindemith: Trauermusik (Smuteční hudba)

Vstupné: 60 Kč dospělí, 30 Kč děti do 15 let. Vstupenky budou v prodeji půl hodiny před začátkem koncertu.

Kontakt: www.festivia.cz ; www.koncerty-velkalhota.estranky.cz

Naši hlavní partneři: .A.S.A. spol. s r. o., Waldviertler Sparkasse von 1842 AG, suNEXO – reklamní agentura Dačice, Stagra Studená, Dačická advokátní kancelář Mgr. Jiřího Kasala, PAMMO – Pavel Mácha, Dačice (okna, dveře, zimní zahrady, rolety)

Naši partneři: 2ES Dačice, CompOn Telč, Pohřební služba Procházka Dačice, Obecní úřad Volfířov, Truhlářství a zámečnictví Vladimír Tůma, Dačice, Autoškola Antonů Pavel, Dačice, Zahradnictví Kopřiva Velká Lhota, Český svaz žen Velká Lhota

Mediální partner: Ozvěny Jihozápadní Moravy

(Změna programu vyhrazena.)


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)