Studenti zpívali na Marjánce

Zrekonstruovaný a nedávno znovu otevřený pražský víceúčelový sál Na Marjánce dnes podvečer hostil koncert studentských souborů v rámci festivalu Musica iuvenalis, který letos již pošesté organizuje Unie českých pěveckých sborů a Gymnázium Jana Keplera v Praze 6.



-cs-, pátek 17. října 2008
Magazín > Sborový život

Koncertu se zúčastnilo sedm gymnaziálních sborů z Prahy, Českých Budějovic, Českého Krumlova, Berouna, Teplic a Valašského Meziříčí. Více než hodinovému pestrému programu naslouchali posluchači v nejen z Čech, ale také z Německa - festival má totiž letos opět mezinárodní rozměr a díky podpoře Českoněmeckého fondu budoucnosti se jej mohli zúčastnit také němečtí studenti.

Ti spolu se svými českými přáteli během dnešního dopoledne pracovali v prostorách Gymnázia Jana Keplera ve čtyřech uměleckých ateliérech. Tři sborové dílny zaměřené letos výhradně na hudbu 20. a 21. století (v nabídce byla vedle rockového oratoria a muzikálu také krátká kantáta Balada horská mladého českého skladatele Tomáše Pilaře), v rámci instrumentálního ateliéru studenti připravovali nejen orchestrální doprovod kantátových skladeb, ale také vlastní krátký program.

Ten bude spolu s dalšími výsledky ateliérové práce představen na zítřejším open-air happeningu, který bude zahájen v jedenáct hodin na středočeském hradě Točníku.

Koncerty festivalu Musica Iuvenalis se konají v rámci Celostátní přehlídky středoškolských pěveckých sborů a cyklu Musica coniuncta za laskavé podpory Ministerstva kultury ČR, Českoněmeckého fondu budoucnosti a Středočeského kraje. Spolupořadateli jsou NIPOS Artama a Společnost pro aktivní výchovnou prevenci.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)