Koncert Hradišťanu byl vrcholem sezóny

V pátek 29. srpna 2008 se ve Velké Lhotě uskutečnil koncert cimbálové muziky Hradišťan a místního pěveckého sboru Festivia Chorus. Koncert byl jednoznačným vrcholem letošní koncertní sezóny, kterou pořádá občanské sdružení Komorní sbor Velká Lhota ve zdejším Evangelickém tolerančním areálu. Tomu odpovídal také zájem publika, které vyčerpalo naprosto všechna místa v horním kostele, který má kapacitu cca 400 osob. Několik zájemců dokonce stálo.



Jitka a Josef Čudlých, neděle 7. září 2008
Magazín > Sborový život

Hradišťan a Festivia Chorus

Hradišťan pod vedením Jiřího Pavlici přednesl široký průřez svým repertoárem, ve kterém nechyběly písně z oblíbeného Slunovratu, ale ani z nejnovějšího projektu Chvění, či staré české duchovní písně. Festivia Chorus se sbormistryní Jitkou Čudlou se připojil v závěru koncertu, kdy nejprve na přání Hradišťanu zazpíval několik skladeb samostatně. Závěr koncertu pak patřil skladbám provedeným oběma soubory. Společně zahraná a zazpívaná populární Modlitba za vodu i další písně byly v podání Hradišťanu a Festivia Choru krásnou tečkou za nádherným večerem. Jiří Pavlica ve svém zápisu v kronice Festivia Choru mimo jiné píše: "Bylo nám tady s vámi dobře..." A to je nejvyšší ocenění jak zpěvákům sboru tak i všem, kteří se zasloužili o bezchybnou organizaci náročné akce.

Poděkování samozřejmě patří také partnerům a sponzorům, bez jejichž přispění by se koncert nemohl uskutečnit. Jsou to Ministerstvo kultury ČR, Jihočeský kraj, banka Waldviertler Sparkasse von 1842, .A.S.A. spol. s r.o., reklamní agentura suNEXO, Truhlářství a zámečnictví Vladimír Tůma, CompON Telč, Zahradnictví Antonín Kopřiva, Centropen, a.s., Autoškola Pavel Antonů, Obecní úřad Volfířov a Svaz žen Velká Lhota. Mediálním partnerem jsou Ozvěny Jihozápadní Moravy.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)