Hlahol včera a dnes

Pěvecký sbor Hlahol byl v Táboře založen v roce 1860. Během své dlouhé historie zažil snad už vše. Dosáhl velkých úspěchů a byl také na počátku rozpadu. Dirigentů se vystřídala pěkná řádka, za působení některých se sbor dokázal umístit na předních příčkách v soutěžích a festivalech. Členové vystupovali v České Republice i v cizině. Historie opravdu pestrá.



Š. Pospíchalová, úterý 11. března 2008
Magazín > Sborový život

Za dva roky čeká sbor krásné a kulaté výročí 150 let. Dnes je sbor však v takovém stavu, kdy si nikdo není jistý, zda se tohoto výročí dožije. V dnešní době všichni utíkají za penězi, Proto není jednoduché vystupovat a zároveň za to dostat "pouhý" potlesk. Pro stávajících 24 členů je to

ale ta nejkrásnější odměna, kterou můžou mít.

Já, jako jedna z členek souboru, bych tedy chtěla apelovat na všechny lidi, kteří rádi zpívají a neočekávají za to "balík peněz", přijďte mezi nás! Zpíváme si pro radost a pro radost všech posluchačů. Je nás ale málo. Pomožte nám rozšířit naše řady a potlesk bude vřelejší, vystoupení častější a radosti bude více. Zkoušíme každou středu od 18 hodin v budově matriky na Žižkově náměstí. Přivítáme každého, kdo se přijde podívat.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)