Festival amatérských pěveckých sborů ve Svitavách

Středisko kulturních služeb města Svitavy, Pěvecký sbor IUVENTUS Svitavy a Pěvecké sdružení Dalibor si Vás dovolují pozvat na 8. ročník mezinárodního Festivalu amatérských pěveckých sborů, který se koná ve dnech 25. - 27. dubna 2008 ve Svitavách.



Věra Burešová, středa 23. ledna 2008
Magazín > Sborový život

Logo Festivalu amatérských pěveckých sborů

Festival je určen amatérským pěveckým sborům a mimo přehlídkových koncertů nabízí rovněž možnost práce v ateliérech. Ateliér pro sbory s věkovým průměrem do třiceti let povede v následujícím ročníku sbormistr Alexander Vacek, vokální pedagog, dirigent, skladatel, porotce mezinárodních soutěží (Olympiáda pěveckých sborů v Jižní Koreji a Německu) a vedoucí mezinárodních workshopů (Německo, Litva, Česká republika, Itálie, Kanada).

Alexander Vacek (*1955) je uměleckým vedoucím sboru Oreya, který získal řadu ocenění na mnoha evropských soutěžích. V devadesátých letech působil v Brně, kde se sborem Gaudeamus University Brno dosahoval mimořádných úspěchů. Alexander Vacek nabídne v rámci ateliéru kromě zajímavého repertoáru skladatelů 20.století i nová vokální cvičení.

Sbor, který se ateliéru zúčastní, obdrží notový materiál k předběžnému nastudování. Festival je nesoutěžní, sbor neplatí žádný vstupní poplatek. Sbory si hradí dopravu, ubytování a stravování. Pokud se rozhodnete festivalu zúčastnit, vyplňte, prosím, přihlášku a zašlete ji do 31. ledna 2008 na e-mailovou adresu buresova@iuventus.cz. Přihlášku a další informace o festivalu můžete získat na www.iuventus.cz.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)