Koncert ostravské Duhy a dánského sboru SOLLEROD

Dne 15. října 2007 v 18.30 hodin se uskutečnil v Kostele Československé církve husitské v městské části Slezská Ostrava společný koncert Ženského pěveckého sboru DUHA a Církevního dívčího sboru SOLLEROD z Dánska. Dánský sbor přijal pozvání ŽPS DUHA a strávil dva dny v ostravské metropoli.



Lenka Russová, upraveno, úterý 23. října 2007
Magazín > Sborový život

Ilustrační snímek: ženský sbor Duha

Sbor Sollerod, který vede a diriguje pan Klaus Lyngbye, do Ostravy zavítal v rámci svého sedmidenního turné po České republice. Repertoár sboru je velmi široký, sahá od klasické hudby až po hudbu moderní. Během svého pobytu sbor SOLLEROD vystoupil v doprovodu flétnového tria na třech koncertech. První dva koncerty byly organizovány Centrem kultury a vzdělávání Ostrava v Kulturním zařízení GAMA pro žáky základních a středních škol města Ostravy. Všechny koncerty se setkaly s příznivým ohlasem posluchačů.

Oba pěvecké sbory mají dlouhou tradici, koncertují doma i v zahraničí. Ženský pěvecký sbor DUHA v letošním roce slaví 20. výročí založení sboru, které oslaví dne 2. 11. 2007 v DK Akord svým výročním koncertem s názvem „Zpívání nejen o lásce“, jehož hlavním hostem je cimbálová muzika Hradišťan.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)