Jiří Stivín a sbor Iuventus, gaude!

Ve čtvrtek 4. října večer se kostel sv. Anny v Jablonci nad Nisou naplnil zpěvem dětského pěveckého sboru ZUŠ Iuventus, gaude! Pozvání ke společnému muzicírování již podruhé přijal vynikající hudebník Jiří Stivín, který se sborem vedl nádherný hudební dialog.



Ivana Ullmannová, čtvrtek 18. října 2007
Magazín > Sborový život

Skladby, které sbor zazpíval, byly jakýmsi průřezem hudební historií a podle slov sbormistra Tomáše Pospíšila byly vybrány tak, aby co nejlépe inspirovaly Jiřího Stivína k následné improvizaci. A tento záměr byl naplněn víc než vrchovatě. Skvělý výkon předvedli také žáci jablonecké ZUŠ Anička Drábková, Adélka Ježková, Jan Benhák a Petr Bárta. Nejprve jako ukázněný doprovod sboru na housle, violoncello a klarinet, později ale jako zdatní sekundanti improvizujícího pana Stivína. Na Jiřím Stivínovi, dětech ze sboru i malých muzikantech bylo vidět, jak si společné hraní a zpívání s velkou radostí a chutí užívají. A nakazili i publikum.

Zásluhu na krásném hudebním zážitku měli ale také naši laskaví sponzoři, bez jejichž podpory by se tato hudební událost těžko mohla uskutečnit. Děkujeme městu Jablonec nad Nisou, Eurocentru, firmám Jablotron, TRW, HWG comp., hotelu Zlatý lev, Nadaci Preciosa a ČSAD Jablonec n.N. A také panu Jiřímu Stivínovi za to, že opět přijal naše pozvání. Velice si vážíme jeho vstřícnosti a pro všechny členy sboru, malé i velké, bylo vystoupení s ním opravdovým hudebním svátkem. Všechny účinkující i diváky nakazil svou radostí a láskou k hudbě.

Plný sál nadšených diváků odměnil všechny zpěváky a muzikanty opakovaným bouřlivým potleskem. Opravdu si ho zasloužili, protože koncert byl pro diváky skutečným pohlazením po duši. A stejné pocity měl zřejmě i pan Jiří Stivín, protože přislíbil, že koncert s Iuventus, gaude! si určitě rád zopakuje.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)