Bohemia cantat zve na koncerty

Od čtvrtka do neděle bude Liberec opět žít sborovým zpěvem. Několik set zpěváků a zpěvaček bude pod vedením zkušených sbormistrů v několika ateliérech pracovat na přípravě programu dvou ze tří slavnostních festivalových koncertů.



-cs-, středa 22. srpna 2007
Magazín > Sborový život

Páteční koncert se uskuteční v 19 hodin v Kulturním a společenském centru Lidové sady. Vystoupí zde hosté festivalu - lotyšský sbor Rasa, španělský sbor Coral Stma. a české sbory Víceméně v tónině a Bohemiachor.

V sobotu si můžete zajít na koncert do kostel sv. Kříže na Malém náměstí, kde v 19 hodin vystoupí opět zahraniční hosté festivalu a v druhé části programu budou prezentovány výsledky práce v ateliérech barokní hudby a pravoslavných zpěvů. Těšit se tak můžete na Zelenkova responsoria a výběr z Bachova Magnificat, které připraví známý specialista na hudbu starých mistrů, Marek Štryncl. Pravoslavné a staroslověnské písně uvede se svým ateliérem dirigent Zdeněk Vimr.

Nedělní koncert, který již tradičně začíná v 10:30 v Domě kultury, představí práci ostatních ateliérů - vedle oblíbených spirituálů a jazzových skladeb to jsou letos také skladby neortodoxního tvůrce Vladimíra Franze. Vrcholem koncertu bude provedení cyklu Roční rozmary Miroslava Raichla, které nastuduje sbormistr Jaroslav Brych.

Festival Bohemia cantat pořádá stejnojmenné občanské sdružení ve spolupráci s libereckými sbory a Unií českých pěveckých sborů.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)