Ostravské učitelky ve Francii

Ve dnech 24.5. až 30.5.2007 se Pěvecké sdružení ostravských učitelek, o.s. pod vedením sbormistra Yurie Galatenka zúčastnilo prestižního mezinárodního festivalu sborového zpěvu ve francouzském Tours. Navázalo tak na loňskou účast na festivalu stejné úrovně v maďarském Debrecenu, kde se stalo vítězem ve své kategorii.



Věra Nevímová, úterý 12. června 2007
Magazín > Sborový život

Letos se ostravské učitelky představily především soudobou sborovou tvorbou, a to jak zahraničních (P. Toth, V. Zubickij), tak českých autorů (O. Mácha aj.). I když na stupně vítězů nedosáhly, v konkurenci amatérských, ale i profesionálních sborů dvaceti zemí celého světa se neztratily a skvělou atmosféru festivalu obohatily v závěrečném koncertu skladbou Insalata Italiana, která humorným způsobem paroduje italskou operu. Vynikající pěvecký, ale i herecký výkon zde podal sám sbormistr Yurii Galatenko.

Svůj soutěžní i tradiční repertoár předvedou ostravské učitelky také na koncertě 22. 6. 2007 v kostele v Ostravě Přívoze v 18,30 hod. Srdečně zveme všechny příznivce sborového zpěvu.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)