Sborový víkend ve Skutči

Festival dětských a mládežnických pěveckých sborů

Již pátý ročník Festivalu dětských a mládežnických pěveckých sborů otevře zítra v osmnáct hodin Zahajovací koncert pěveckých sborů ve velkém sále kulturního domu ve Skutči. Festival je spojen s hudebními oslavami Tomáškova a Novákova hudební Skuteč, které zahájily již v neděli 13. května slavnostním koncertem. První část Smetanovy České písně a Tomáškovu Missu solemnis přednesly pěvecké sbory Rubeš, Salvator a Komorní sbor ZUŠ Vítězslava Nováka ve Skutči za doprovodu Komorní filharmonie Pardubice řízené Tomášem Židkem.



-cs-, čtvrtek 17. května 2007
Magazín > Sborový život

Dievčenský spevácký zbor Gaudeamus (Prešov)

Během zítřejšího koncertu vystoupí Pěvecký sbor Liduška ze ZUŠ Vítězslava Nováka, Smíšený pěvecký sbor KOS při VOŠP a SPgŠ v Litomyšli a Komorný spevácky zbor při ZUŠ Velký Meder (Slovensko).

Festival bude v sobotu pokračovat májovým jarmarkem a přehlídkou dechových hudeb, která se uskuteční na Palackého náměstí ve Skutči, na které v 16 hodin naváže hlavní sborový koncert. V sále kulturního domu se představí Skutečský dětský sbor Rubešáček, Dievčenský spevácký zbor Gaudeamus z Prešova a Pěvecký sbor Masarykovy univerzity Brno. Festival uzavře jej Závěrečné matiné v kostele Nanebevzetí Panny Marie, naplánované na nedělní ráno (9 hodin). Během matiné zazpívají oba hostující sbory ze Slovenska a domácí sbor Rubešáček. Odpoledne pak zakončí skutečské hudební oslavy orchestrální koncert v sále kulturního domu, na němž Filharmonie Brno přednese známá díla Edvarga Griega, Vítězslava Nováka a Antonína Dvořáka.


Publikování nebo šíření obsahu bez předchozího souhlasu je zakázáno. Za obsah textů odpovídají jejich autoři.

O nás   Kontakty   Inzerce   Podmínky užívání   Cookies

Časopis Cantus   Festa academica   czech-choirs.eu (en)